Kiállítás/Cat Show FIFe Budapest 2016.12.10-11

2016.12.18 20:38

Az előző két kiállításon szerzett tapasztalatok, negatív érzelmek és benyomások után szükségesnek éreztük, hogy Mamuval megpróbáljunk egy igazi nemzetközi kiállítást, ahol valóban több külföldi tenyésztő is megméretteti a cicáit. Nem titok, hogy Mamut kiemelkedőnek tartjuk, hiszen korához képest nagy, masszív és erős cica. Nem csak testfelépítését, de típusát is nagyon szeretjük, annak ellenére, hogy a régebbi típust képviseli.
Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, hiszen ez volt az első alkalom, hog ilyen tipusú kiállításon részt vettünk. Tapasztalataink nagyon pozitívak, máskor is szívesen fogjuk meglátogatni ezeket a kiállításokat.
Mamu első nap megszerezte a címet, melyet második nap szintén megkapott.
Ezen felül BIV, azaz Best in Varité (fajtagyőztes - ez a cím abban az esetben adható ki, ha az adott színvariációból legalább 3 egyed képviselteti magát) lett, valamint sok-sok kiváló cica közül őt nominálták a Best in Showba. Fontos tudni, hogy ezeken a típusú kiállításokon a maine coon-ok nem kapnak külön kategóriát, együtt mérettetnek meg a II.kategórán belül más fajta macskákkal (American Curl hosszúszőrű, American Curl rövidszőrű, Neva Masquerade, Norvég erdei, LaPerm hosszúszőrű, LaPerm rövidszőrű, Szibériai, Selkirk Rex hosszúszőrű, Selkirk Rex rövidszőrű, Török angóra).

Eredmények/Results
  2016.12.10. 2016.12.11.
CH PL*Faricoon Mamu CAC CAC, BIV, Nom BIS