Kiállítás/Cat Show Budapest 2016.03.12-13.

2016.03.15 00:01
Alig egy hónapunk volt kipihenni az előző kiállítás "fáradalmait", mert már nyakunkon is volt a következő, mely sokkal nagyobb lélegzetvételű, hiszen a hagyományos bírálati rendszeren kívül TICA kiállítást is tartottak. TICA részre csak Ozzyval neveztünk. Aki tudja, hogy mennyi munkával és figyelemmel jár egy ilyen, az megmondhatója, hogy egy cica is bőven elég.

TICA-ban nagyon erős volt a mezőny, sok cicát neveztek. Ozzynak 2 helyezést sikerült elérnie, amire azért vagyunk büszkék, mert ezek "Allbreed" helyezések, tehát minden fajta összevetését követően osztják ki.
Egy 5. és egy 10. helyet zsebeltünk be! Ezen felül hagyományos rendszerben mindkét nap elnyerte a Best of Breed, azaz a fajtagyőztes címet.

Fiatal kandúrunk Ikarus még csak most kezd megismerkedni a kiállítások világával. Őt mindkét napon nominálták a Best in Showba, tehát a legszebb maine coon kandúrok show-jába. Egyik nap döntetlen után nem kedvezett neki a szerencse, de már közel álltunk a nyeréshez. Vasárnap ő is Best of Breed, azaz fajtagyőztes lett. Fiatal kora ellenére ez nagyon jó teljesítmény, izgatottan várjuk az év végi kiállításokat!

A kiállítás legnagyobb nyertese mégis fiatal reménységünk, saját tenyésztésű fiúcskánk Just for Me (becenevén: Főnök, Főni). Főnököt ugyanis mindkét nap nominálták a 3-6 hónapos maine coon cicák Best in Show-jába, melyet meg is nyert! Ezen felül vasárnap még fajtagyőztes is lett. Főnöknek ez az első önálló szereplése, ugyanis egy hónappal korábban még a J alom tagjaként indult (a kiállítás 2.legszebb alma lett mindkét nap!) a kiállításon. Reméljük, hogy a jövőben még tanúi lehetünk hasonló sikereinek, hiszen ő tenyészetünk egyik nagy, jövőbeli reménysége.

 
Eredmények/Results
 
2016.03.12.
2016.03.13.
Eu.Ch HU*Bravelover Ozzy
CACE, Best of Breed,Nom.Bis
CACE, Best of Breed (Europe Champion!)
Ch.Ikarus vom Zeitzgrund*DE
CACIB, Nom.Bis.
CACIB, Best of Breed,Nom.Bis.
Ch.Georgina from Aurum Bohemica*CZ
CACIB, Best of Breed, Nom.Bis.
CACIB
Langstteich's Ex'Anadu
CACJ, Nom.Bis.
CACJ
Heart Stealer Just for Me
CACP, Nom.Bis., Best in Show (3-6 months old category)
CACP, Best of Breed, Nom.Bis., Best in Show (3-6 months old category)
Ozzy in TICA - Allbreed 5th Best
- Allbreed 10th Best