Kiállítás/Cat Show Budapest 2015.11.21-22.

2016.01.08 22:07
Bátran állíthatjuk, hogy minden év novembere egy várva várt hónap, ugyanis a Macskamánia Magyar Macska Egyesület minden év novemberében rendezi meg egyik legnagyobb kiállítását, amikor a hagyományos bírálati rendszeren kívül TICA kiállítást is tartanak. Egyben ez az őszi szezonzáró kiállítás is.

Összesen négy cicával neveztünk. Íme egy fotó a "színfalak mögötti" előkészületekről:
Ozzy és Harle'Queen mindkét rendszerű, azaz a hagyományos és TICA bírálaton is indult.
A hagyományos rendszerben ott volt még Vanessa és Coco, mindketten nyílt, nőstény kategóriában indultak többek között egymás ellenfeleként is.  
Amikor egy-egy cicát kétféle bírálati rendszerbe is nevezünk nincs ám könnyű dolgunk, hiszen egyszerre akár két helyen is jelenésünk lehet. Fontos, hogy egyik bírálatról se maradjunk le, ezért valakinek mindig figyelni kell a ketrecekre kihelyezett számokat és a hangos bemondót.

Saját tenyésztésű cicánk, Heart Stealer Harle'Queen kitűnően szerepelt első TICA ringes megmérettetésén, összesen 6 final ringben vett részt (allbreed és longhair kategóriákban egyaránt) - a pontos eredmények lentebb olvashatók.
A vasárnapi kitten allbreed final 3. helyezésről a videó ide kattintva nézhető meg. Ez a 3. helyezés azt jelenti, hogy Harle lett a kiállításon a TICA versenybe nevezett, összes (minden fajta) kitten (4-8 hónapos) cica közül a 3. legszebb és egyben a legszebb maine coon cica.
Hagyományos rendszerben mindkét nap megszerezte a címet, továbbá mindkét nap fajtagyőztes lett és nominálták a Best in Show-ba. Nagyon büszkék vagyunk rá! :) 

Ozzy és Coco mindkét nap címet szerzett, ezen felül Ozzy szombaton Best of Breed, azaz fajtagyőztes lett, Coco-t pedig vasárnap nominálták a Best in Show-ba. 
Vanessa ismét megcsillogtatta szépségét, ugyanis a szombati napon nominálták a showba, ahol ő lett a kiállítás első napjának legszebb maine coon nősténye, azaz megnyerte a Best in Showt! Erre azért is vagyunk nagyon büszkék, mert Vanessának áprilisban kiscicái voltak, s a babázás után nem könnyű ilyen gyorsan formába lendülni, neki ez mégis sikerült, így magamögé utasított több gyönyörű nőstény cicát is. Ezen felül vasárnap Best of Breed, azaz fajtagyőztes lett. Ő a mi vörös királynőnk, s azt hiszem joggal viseli ezt a címet! ;)

 
Eredmények/Results
 
2015.11.21.
2015.11.22.
Gr.Int.Ch HU*Bravelover Ozzy
CACE, Best of Breed
CACE
Int.Ch Catyscoon Vanessa
CAGCI, Nom.Bis, Best in Show
CAGCI, Best of Breed
Ch .PL*Pod Papugami Joko (Coco)
CACIB
CACIB, Nom.Bis.
Heart Stealer Harle'Queen
CACJ, Nom Bis, Best of Breed
CACJ, Nom Bis, Best of Breed
Harle'Queen in TICA - Longhair 6th Best Kitten
- Longhair 6th Best Kitten
- Allbreed 5th Best Kitten
- Longhair 6th Best Kitten
- Longhair 5th Best Kitten
- Allbreed 3rd Best Kitten