Langstteich's Ex'Anadu
(Budu)

 
Születési dátum: 2015.04.11 (közel 8 éves)
Neme: nőstény
Színe:kék füst teknőc
Speciális igény: eledel
 

Budu, azaz becsületes nevén Langstteich's Ex'Anadu egy német éltenyészetből származó cicalány. Nem csak kora, de természete lévén is egy igazi lusta öreglány típus. Kedvenc időtöltése a cicabútoron való heverészés és a jól megérdemelt mindennapi pihenés eltöltése. Amikor kedve van, akkor persze szívesen jön és gyűjti a simiket, sőt, ha nem kap belőle eleget, akkor hangos nyávogással reklamálja, hogy abba ne merészeld hagyni. Szereti a kényeztetést, kedvence a nyak és áll vakarás.  Arcán a folyamatos "életfájdalommal" teli pillantást nem kell komolyan venni, ő ugyanis tényleg ennyire morci cica - persze csak külsőre. Belsőre egy nyugodt, harmonikus, kedves és szeretetreméltó cicahölgy.
Szőre hosszú típus, ápolást igényel, ami nem tartozik a kedvencei közé, de gond nélkül kivitelezhető. A hasára érzékeny, annak tapizását nem kedveli, ez az érzékeny pontja.
Speciális igénye az eledel terén mutatkozik meg. Anadu már a kezdetekkor úgy érkezett a tenyészetembe, hogy semmilyen száraz tápot nem volt hajlandó elfogadni. Sajnos minden próbálkozásom csődbe fulladt, akárhogyan is próbálkoztam, nem hajlandó megenni, így kölyökkora óta főtt hús és adott márka nedves étel keverékét eszi.
Valószínüleg a tenyésztőnél történt szocializációs "hiba" okán alakult ez így. Annak ellenére, hogy magam sem tartom ezt helyesnek ő már nem megváltoztatható ebben (soha nem is volt) és olyan otthont szeretnék neki, ahol az új gazdi vállalja, hogy foglalkozik a főtt husija elkészítésével (natúr vízben csirke mell/comb főzése). Aki tartana ettől, annak mondom, hogy nem kell minden nap főzőcskézni, előre 1 hónapra elkészíthető.
Olyanok jelentkezését NEM várom, akiknek feltett szándéka, hogy majd ők "átszoktatják". Anadu szereti és élvezi a husievést, lételeme (szó szerint is) ezért ez fontos feltétel.

 
További információk emailben vagy telefonon:
czipper.adri@gmail.com / 06-30-322-0467

Anadu